Hoe werkt verkopen op bol.com?

In een handomdraai ben je een verkoopkanaal rijker. Een kanaal dat zonder een grote financiële zorg, uit kan groeien tot een flinke omzetbooster.

Je kan nieuwe artikelen verkopen die vallen binnen een van de categorieën van bol.com, maar ook unieke artikelen Ook tweedehands (studie)boeken, cd’s, dvd’s, blu-rays en games verkoop je eenvoudig.

partnerplatform.bol.com »

Hoe werkt verkopen op bol.com | Bolfeed

Wat kost verkopen via bol.com?

Bol.com regelt het betalingsverkeer. De klant betaalt aan bol.com en bol.com betaalt jou uit. Geen verkoop, betekent geen kosten. Je betaalt alleen een bemiddelingsbijdrage als je iets verkoopt. De bemiddelingsbijdrage bestaat uit een vast bedrag per verkocht artikel en een percentage van verkoopprijs die afwijkt per categorie.

Bekijk hier de commissies »

Hoe verkoop ik succesvol op bol.com?

Je hebt een geldig, geregistreerd ISBN of EAN nummer nodig. Sommige (unieke) producten zijn nog niet bekend bij bol.com. Hiervoor lever je de productinformatie eerst aan. Zodra je artikelen zijn toegevoegd kun je starten met verkopen.

  • Zorg dat je aanbod en productinformatie bekend is bij bol.com
  • Zorg dat je prijs en levertijd concurrerend zijn op bol.com

Samen groeien »

Je hebt een eigen winkelpagina op bol.com met een overzicht van je verkoopvoorwaarden en prestaties. Tevreden klanten zijn belangrijk. Service en dienstverlening spelen daarbij een grote rol. Bol.com stelt hoge eisen aan zichzelf en ook aan de kwaliteit van haar verkopers.

Bol verwacht dat je:

  • binnen 24 uur vragen van klanten beantwoordt
  • binnen 24 uur annuleringsverzoeken van klanten verwerkt
  • bestellingen binnen de beloofde levertijd levert
  • retourzendingen binnen 24 uur nadat je ze hebt ontvangen, verwerkt in je verkoopaccount
  • op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 telefonisch bereikbaar bent voor klanten

en voldoet aan haar servicenorm:
Overzicht servicenormen »

Wat verwacht bol.com van haar verkopers? | Bolfeed

Hoe helpt Bolfeed mij met bol.com?

Bolfeed is speciaal ontwikkeld voor Bol verkopers en marketeers die automatisch, eenvoudig en betaalbaar hun producten willen verkopen op bol.com. Bolfeed is een innovatieve, realtime koppeling met Bol.com.

Indien je productinformatie nog niet bekend is, zal Bolfeed ervoor zorgen dat deze worden aangevuld bij bol.com. De uitgebreide mappingtool zorgt ervoor dat jou productinformatie geoptimaliseerd wordt.

Via Bolfeed kun je allerlei business regels instellen voor o.a. je selectie producten, prijs, levertijd en voorraad. Bolfeed heeft een uitgebreid dashboard met informatie over jouw orders en omzetten bij bol.com.

Bolfeed is een zelfstandige tool van EasyAds en automatisering specialist voor Bol.com.

Service & Support | Bolfeed