Verkopen via bol.com doe je zo

22 miljoen artikelen…. Dit is de grootte van het assortiment van bol. Een enorm groot aanbod, waar verkopers maar op moeten zien te vallen.

Verkopen via bol.com doe je zo!

22 miljoen artikelen…. Dit is de grootte van het assortiment van bol. Een enorm groot aanbod, waar verkopers maar op moeten zien te vallen. Om de verkopen via bol te stimuleren zou je dus niet alleen je producten moeten aanbieden, maar je zou ook de zichtbaarheid van je producten een boost moeten geven. Om de concurrentie te slim af te zijn, vind je in dit artikel enkele adviezen, waaronder hoe je om gaat met sponsored products op bol.

Welke producten selecteer ik?

Door middel van de juiste keuze in artikelen kunnen partners een zo’n uniek en relevant mogelijke productselectie aanbieden op dit verkoopkanaal. Aangezien bol ook van jou als partner afhankelijk is, heeft dit platform enkele spots in het leven geroepen. Deze spots zijn te onderscheiden in white spots en grey spots.

1. White spots

White spots zijn artikelen met een hoog zoekvolume, maar waar nog geen aanbod van is op bol. Het voordeel van het aanbieden van zulke producten is dat je een first mover advantage creëert. Dit geeft niet alleen een boost aan je merkbekendheid, maar dit zorgt er ook voor dat deze artikelen het koopblok winnen.

2. Grey spots

Grey spots zijn producten met een hoge zoekvolume, maar waar de prijs van de producten boven de relevante marktprijs ligt. Als partner kun je dus het product goedkoper aanbieden, met als gevolg dat deze producten het koopblok winnen. Dit zorgt gegarandeerd voor meer verkopen via bol.

Tip! Heb je dit soort producten in je webshop? Dan kun je deze producten via Bolfeed direct plaatsen op bol.com.

Bolfeed

Organisch verkeer op bol

Nu de juiste producten zijn gekozen, is het belangrijk om de zichtbaarheid van de productselectie te vergroten. Uiteindelijk stimuleert een grotere zichtbaarheid namelijk de verkopen via bol. Hoe de zichtbaarheid wordt vergroot leggen wij graag uit:

1. Optimaliseren van de productgegevens:

Je kunt pas de producten op bol verkopen als de producten ‘’verkoopklaar’’ zijn verklaard. Het "verkoopklaar maken" van een product doe je door de basis content toe te voegen aan de productinformatie in bol. Ook kun je door middel van het aanleveren van de juiste productinformatie, de vindbaarheid en ook de conversies verhogen per artikel.

2. Optimaliseren van de producttitels:

Nog een manier om de vindbaarheid te verbeteren is om producttitels te optimaliseren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de onderscheidende kenmerken van het artikel in de titel staan. Concreet houdt dit in dat de producttitel moet voldoen aan de richtlijnen van bol.

Bolfeed

Adverteren op bol.com

Het stimuleren van organisch zoekverkeer is een zeer nuttig proces en zal zijn vruchten afwerpen op middellange termijn. Daarentegen is het ook mogelijk om op korte termijn een boost te geven aan de zichtbaarheid van de producten en de verkopen via bol. Dit kan middels het adverteren via bol. Concreet houdt dit in dat de geadverteerde producten op drie advertentieplekken binnen bol staan.

Tip! Het voordeel van adverteren via bol is dat ook de organische ranking mee profiteert van Sponsored Products. Dit betekent dat als de advertentie stopt, dan zijn deze artikelen in organische vindbaarheid gestegen t.o.v. de periode van voor het adverteren.

Bolfeed

Hoe kan ik adverteren op bol?

Om te bepalen wat de nettowinst moet zijn van de campagne, bepaal je eerst een doelstelling per product of productgroep. Hierna stel je de Advertising Cost of Sale (ACoS) in. Dit betekent dat je het maximale kostenpercentage voor de campagne aangeeft. Voordat de advertenties live gaan, zijn er nog enkele factoren om mee rekening te houden:

1. Het winnen van het koopblok.

Het artikel dat je wilt adverteren moet voor 100% het koopblok winnen. Dit is mogelijk als jij bijvoorbeeld de unieke aanbieder van het product en/of merk bent. In het onderstaande filmpje wordt uitgelegd waar je de informatie over het koopblok op productniveau inziet.

2. Volledig productcontent

De productinformatie moet zo volledig mogelijk zijn. Deze informatie kun je aanpassen binnen je bol verkoperaccount.

Om te adverteren op bol, maak je dus gebruik van Sponsored Products. Bol heeft het principe Sponsored Products overgenomen van Amazon. Het adverteren van artikelen wordt namelijk veelvuldig gebruikt binnen dit verkoopkanaal en is een groot succes. Tegenwoordig pakken ook steeds meer partners van bol Sponsored Products op. Vervolgens leidt dit tot vele verkopen via bol. Dit geldt bijvoorbeeld voor Thuiswerkstoelen.nl. Door het werk van onze Marketplace Specialisten kwam al binnen 14 dagen 50% van zijn omzet uit Sponsored Products!

Ben jij net als Thuiswerkstoelen.nl op zoek naar een boost in je omzet op bol? Meld je dan aan, dan regelt Bolfeed de rest!

Veelgestelde vragen

Kan ik het gratis proberen?

Jazeker, je kunt het Standaard account van Bolfeed 30 dagen gratis proberen. De set-up doen we gratis en zonder verplichtingen.

Hoe kan ik afrekenen?

Bij aanmelding betaal je via iDEAL, daarna via automatische incasso op de verlengdatum. Je ontvangt hier een BTW-factuur van.

Zit ik vast aan een contract?

Daar houden we niet van, je kunt op elk moment een ander accountsoort nemen of stopzetten. We hanteren geen opzegtermijn.